Adatvédelmi irányelvek

Annak érdekében, hogy a MachineryZone webhely szolgáltatásait bizalommal használhassa, a személyes adatok védelméről szóló Adatvédelmi irányelv leírja azokat a módozatokat és feltételeket, amelyek alapján az MB Diffusion összegyűjti, kezeli és védi az Ön személyes adatait.

I -A gyűjtött adatok típusa


 • Az Ön által megadott adatok

  Az adatok kötelező vagy fakultatív jellegét az adatgyűjtés során egy csillag jelzi.

  Felhasználói fiók létrehozása

  Amikor egy felhasználói fiókot létrehoz a MachineryZone webhelyen, meg kell adnia a következő adatokat: ország, tevékenység, megszólítás, név, utónév, e-mail cím, postacím, telefonszám.

  Választhatja azt is, hogy a következő információkat megadja: születési dátum, fénykép, foglalkozás.

  Ha krediteket vásárol a felhasználói fiókjából, meg kell adnia a fizetési adatokat is (bankkártya száma), amelyekhez csak a „PCI-DSS” (Payment Card Industry Data Security Standard) szabvány által szabályozott fizetési szolgáltatónk férhet hozzá. Szolgáltatónknak alvállalkozói minőségében hozzáférése van a szolgáltatásai elvégzéséhez feltétlenül szükséges személyes információkhoz, de nem használhatja fel őket más célra. Ezen túlmenően kötelesek ezeket a személyes adatokat ennek az adatvédelmi elvnek megfelelően, valamint a személyes adatok védelmére vonatkozó törvények szerint kezelni.

  Hirdetés feladása

  Amikor hirdetést ad fel a MachineryZone webhelyen, meg kell adnia a következő adatokat: ország, tevékenység, megszólítás, név, utónév, e-mail cím, postacím, telefonszám. Meg kell adnia a fizetési információit is (bankkártya szám) a feladási költségekhez és megjelentetési opciókhoz, amelyek csak az alvállalkozói minőségben eljáró szolgáltatónk számára hozzáférhetőek.

  Válaszolás hirdetésre

  Amikor egy hirdetésre válaszol, meg kell adnia nekünk a nevét, e-mail címét, telefonszámát és az országát. Ha munkaajánlatra jelentkezik, importálhatja az életrajzát.

  Keresés helymeghatározással

  Weboldalunk nyitólapján a „Minden eszköz a közelben” funkció használatával Ön elfogadja, hogy közli velünk helymeghatározási adatait, hogy a közelében lévő eszközökre vonatkozó keresésének eleget tudjunk tenni.

  Kapcsolat ügyfélszolgálattal vagy bejelentés

  Amikor kapcsolatba lép az ügyfélszolgálatunkkal, meg kell adnia nekünk a nevét, tevékenységét, országát, e-mail címét és a telefonszámát. Személyes adatokat is közölhet velünk az üzenet tárgyában vagy az üzenettörzsben.
  Amikor egy hirdetést bejelent, meg kell adnia nekünk az e-mail címét és ki kell töltenie a megjegyzés mezőt.

  Szállítás szolgáltatás:

  Amikor Ön ajánlatot kér, hogy árajánlatot kapjon a szállításra szakosodott partnereinktől, meg kell adni a nekünk a nevét, utónevét, postacímét, e-mail címét, telefonszámát és a szállítás indulási és érkezési helyét. Ezeket az információkat átadjuk a szállításra szakosodott partnereinknek, hogy elkészíthessék az ajánlatukat és válaszolni tudjanak az Ön érdeklődésére.

  Szakértői szolgálat:

  Amikor az eszközéről szakvizsgálatot kér, meg kell adnia nekünk a nevét, e-mail címét, telefonszámát és a postacímét. Ezeket az adatokat átadjuk Peritia Services partnerünknek, hogy válaszolni tudjon a szakértői vizsgálat iránti kérésére.

  Finanszírozási részleg:

  Amikor egy eszközére finanszírozást kér, meg kell adnia nekünk a nevét, utónevét, e-mail címét, telefonszámát, fax számát és a postacímét. Ezeket az adatokat átadjuk Banque Populaire partnerünknek, hogy kezelni tudja a kapcsolatkérést és személyre szabott finanszírozási ajánlatot tudjon Önnek küldeni.

 • A szolgáltatásaink használata során automatikusan gyűjtött adatok

  Elmentjük a használati adatokat, ha hozzáfér a szolgáltatásainkhoz (vagy bármilyen módon használja őket), ami magában foglalja webhelyünket és alkalmazásainkat, amikor keresést végez, hirdetésekre válaszol vagy hirdetést ad fel. Többek között végzünk közönségmérést, mérjük például a megtekintett oldalak számát, a honlap látogatásainak számát, továbbá a látogatók tevékenységét a honlapon és visszatérési gyakoriságukat. Használjuk a belépési azonosítókat és a sütiket, valamint az Ön IP-címét az azonosításhoz és tevékenységének elmentéséhez.

  Gyűjthetünk továbbá technikai adatokat is az Ön internet csatlakozásáról, böngészőjéről és készülékeiről.

II - Adatainak felhasználása


 • A közöttünk létrejött szerződés alapján felhasználjuk az adatait szolgáltatások nyújtásához, ezen belül:

  • biztosítani hirdetésének megjelentetését;
  • biztosítani felhasználói fiókjának létrehozását és kezelését;
  • lehetővé tenni, hogy elolvassa kapott üzeneteit és kapcsolatba lépjen más felhasználókkal;
  • értékesíteni és számlázni hirdetéseinek megjelentetési költségeit;
  • e-maileket küldeni Önnek szolgáltatásaink igénybevételéről;
  • válaszolni az ügyfélszolgálatnak feltett a kérdéseire;
  • kapcsolatba hozni egy MB Diffusion partnerrel;
  • lehetővé tenni, hogy megoszthasson egy hirdetést.
 • Jogos érdekünk alapján felhasználjuk az adatait az alábbiakra :

  • statisztikák és marketing elemzések készítése, hogy megértsük, hogyan használja szolgáltatásainkat;
  • személyre szabott tartalmat kínálunk és javítjuk felhasználói élményét;
  • felhasználóként kereskedelmi és/vagy promóciós ajánlatokat küldünk Önnek, melyek kizárólag a MachineryZone szolgáltatásra vonatkoznak;
  • csalás elleni harc.
 • Jogos érdekünk alapján felhasználjuk az Ön adatait arra, hogy webhelyünkön a reklámjainkat személyre szabjuk, az alábbi adatok kombinált vagy külön felhasználásával:

  Az Ön beleegyezésével:

  • helymeghatározására, hogy a közelében lévő eszközök hirdetéseit tudjunk kínálni Önnek.
  • megoszthatjuk adatait reklámpartnereinkkel, a feldolgozás felelőseivel reklámjaink személyre szabása céljából webhelyeinken, vagy harmadik fél webhelyein.
   Nem osztjuk meg személyes adatait harmadik fél partnereinkkel az Ön beleegyezése nélkül. Ha azonban rákattint egy reklámra, hirdetője tudhatja, hogy Ön megtekintette azt az oldalt, ahová kattintott.
  • harmadik féltől származó kereskedelmi és/vagy promóciós ajánlatokat küldhetünk Önnek, de kizárólag az Ön engedélyével, amelyet az MB Diffusion a harmadik fél ajánlataihoz való hozzáférésről küldött üzenetének átvételekor szerzett be Öntől.
   Az MB Diffusion nem értékesít harmadik félnek adatbázisokat.
  • megadhatjuk az Ön adatait bizonyos partnereinknek, ha finanszírozást, szakértői vizsgálatot vagy szállítási eszközt keres.

  Végezetül pedig bizonyítékként kezelhetjük az adatait törvényes kötelezettségeink betartása kapcsán.

III - Az adatok címzettjei


Az általunk gyűjtött adatokhoz hozzáférnek alvállalkozóként eljáró szolgáltatóink, akik adminisztratív szempontból hozzájárulnak a fent meghatározott célok megvalósításához (hosting szolgáltató, fizetési szolgáltató, reklámtechnológia stb.). Ennek kapcsán az általunk gyűjtött adatokat továbbíthatóak az Európai Unión kívülre. Ebben az esetben biztosítjuk, hogy ez az átadás olyan országokba kerüljön, amelyekről ismert, hogy megfelelő védelmi szintet biztosítanak az Ön személyes adatainak, illetve legalább a törvény által megfelelő garanciák alapján.

Törvényes kötelezettségeink betartása céljából személyes adatait átadhatjuk a közigazgatási és jogi hatóságoknak, kizárólag jogi úton.

Bizonyos szolgáltatóink adatokat gyűjthetnek a feldolgozásért felelős minőségükben: reklámszolgáltatóinkról van szó, a feldolgozásért felelős minőségükben: itt.

Ezen túlmenően, ha szakértői vizsgálatot, finanszírozást vagy szállítást kér partnereinktől a webhelyünkön lévő online űrlapon keresztül, elérhetőségi adatait egy vagy több partnerünknek átadjuk (az Ön által megadott kritériumok szerint). A szállító partnerek listáját megtalálja itt, szakértő, finanszírozás.

Végezetül, ha egy hirdetésre válaszol, elérhetőségi adatait a kezelés felelőseként átadjuk a hirdetőnek, aki feladta a hirdetést.

IV - A kezelés felelőse


MB Diffusion, az Evry cégjegyzékbe 432 552 966 SIREN szám alatt bejegyzett cég, társasági székhelye 98 Allée des Champs Elysées, 91080 COURCOURONNES, képviseli Olivier Eudes-Flavier úr, vezérigazgató minőségében, a felelős a MachineryZone szolgáltatás webhelyen gyűjtött adatok feldolgozásáért.

MB Diffusion céljait adminisztratív (jogi, számviteli) és műszaki (elemzési eszközök) hozzájárulásával támogató Schibsted France, az MB Diffusion anyavállalata, szintén felelős a kezelésért.

V - Megőrzési idő


Személyes adatainak megőrzési ideje a gyűjtésük céljától függően változik:

 • Az ügyfelek adatainak tárolási ideje (személyazonosság, elektronikus elérhetőség, a szolgáltatások használatának előzményei) 3 év az üzleti kapcsolat megszűnése után;
 • A helymeghatározási adatokat nem őrizzük meg a helymeghatározásos hirdetések kereséséhez szükséges időtartamon túl;
 • A felhasználói fiók és a hirdetéseinek kezelésére vonatkozó adatok megőrzési ideje a törléstől számított 5 év, kizárólag bizonyíték céljából;
 • A számviteli dokumentumok és bizonylatok megőrzési ideje 10 év, számviteli bizonyíték címén;
 • a bankkártyájára vonatkozó adatokat fizetési szolgáltatók a teljes kifizetésig tárolja, reklamáció esetére szolgáló bizonyíték céljából, 13 hónapig, vagy 15 hónapig, ha késleltetett fizetésű kártyáról van szó;
  A kártyán lévő CVV kódot csak az egyes tranzakciók megvalósításáig kerül megőrzésre.
 • A esetleges bírósági igény tárgyát képező adatok (belépési adatok, kapcsolat elérhetőségek, a tranzakciókra vonatkozó adatok) a begyűjtésüktől számított 12 hónapig őrizzük meg.

VI - Az Ön jogai


A személyes adatokra vonatkozó jogszabályoknak megfelelően Ön az személyi adataival kapcsolatban az alábbi jogokkal rendelkezik:

 • Hozzáférs: arról a jogáról van szó, hogy megerősítést kaphat arról, hogy adatait feldolgozzák-e vagy nem, és ha igen, hozzéférhet ezekhez az adatokhoz;
 • Helyesbítés: arról a jogáról van szó, hogy pontatlan adatait a legrövidebb határidőn belül helyesbítik, hiányos adatait kipótolják;
 • Törlés: arról a jogáról van szó, hogy a legrövidebb határidőn belül töröltetheti az adatait, a kötelezettségek sérelme, vagy máshol való tárolás kötelezettsége nélkül;
 • Korlátozás: arról a jogáról van szó, hogy elérheti a feldolgozás korlátozását, ha tiltakozik, vitatja az adatok pontosságát, ha úgy gondolja, hogy a feldolgozás jogellenes, vagy ha szüksége van rá a bíróság előtt jogainak megállapításához, gyakorlásához vagy megvédéséhez;
 • Tiltakozás: arról a jogáról van szó, hogy bármikor tiltakozhat az ellen, hogy az MB Diffusion az adatait feldolgozza, kivéve ha arra az MB Diffusion cégnek jogos és kényszerítő indoka van. Tiltakozhat az adatok piackutatási célú feldolgozásával szemben is;
 • Hordozhatóság: arról a jogáról van szó, hogy rendezett, gyakran használt, géppel olvasható formátumban megkapja az adatait, és azokat egy másik feldolgozásért felelősnek átadja anélkül, hogy ezt akadályoznánk;
 • Önnek joga van ahhoz, hogy ne legyen megalapozott döntés tárgya kizárólag automatikus feldolgozáson alapuló, Önre vonatkozó vagy Önt érintő jogi hatások alapján, kivéve akkor, ha ez a törvényesen engedélyezett döntés szerződés megkötéséhez vagy végrehajtásához szükséges;
 • Önnek joga van ahhoz, hogy reklamációt nyújtson be egy felügyeleti szervhez;
 • Önnek joga van rendelkezni személyes adatainak sorsáról a halála esetére.

Ezen túlmenően bármikor módosíthatja felhasználói fiókjának személyes adatait. Elég csak belépnie a fiókba és rákattintani az „adatlap” fülre.

A felejtéshez, hordozhatósághoz és a hozzáféréshez való jogainak gyakorlásához lépjen felhasználói fiókjának a „Saját profil” fülbe. Egyéb jogainak gyakorlásához forduljon az ügyfélszolgálathoz.

A cookie-k használatára vonatkozó választását megteheti szintén ide kattintva.

VII - Adatvédelmi megbízott


A Schibsted France, melynek az MB Diffusion az egyik leányvállalata, kinevezett egy adatvédelmi megbízottat. Az alábbi címen érhető el: fr.privacy+mb-diffusion@schibsted.com vagy postacíme: Schibsted France, adatvédelmi megbízott, 85-87 rue du Faubourg Saint-Martin – 75010 Paris.

VIII - Az adatok biztonsága


Adatait megfelelő technikai és szervezési intézkedésekkel védjük, hogy a kockázatnak megfelelő biztonsági szintet biztosíthassunk. Védelmi intézkedéseink többek között tűzfalakat, adatközpontjaink fizikai hozzáférés-ellenőrzését, és az adatokhoz való hozzáférési engedélyek ellenőrzéséből állnak.

Sütik

Az MB Diffusion egyértelmű és átlátható módon szeretné tájékoztatni a cookie-k használatáról, amikor webhelyünkön és alkalmazásainkon böngészik.

I - Mi a cookie?

A cookie-t az Ön terminálja (számítógép, tablet, mobil) szöveges fájl formátumban tárolja a böngészőprogramon keresztül, amikor egy online szolgáltatást megtekint.
Ez azt jelenti, hogy a www.machineryzone.hu cookie-t minden alkalommal megkapjuk, amikor egy oldalt megnyit a számítógépéről vagy mobil készülékéről. Amikor webhelyünket vagy alkalmazásainkat használja, az általunk vagy harmadik fél által elmentett cookie-k nem ismerik fel Önt személyesen, mint egyént, csupán az éppen használt készüléket. A cookie-k semmilyen érzékeny személyes adatot nem tárolnak, csupán tájékoztatnak a böngészéséről, hogy később felismerhető legyen a készüléke.
A cookie-k semmilyen kárt nem okoznak készülékének, viszont könnyebben megtalálhatja kedvenceit, néhány előre kitöltött mezőt, és lehetővé teszik szolgáltatásaink tartalmának adaptálását.
Egyedül Ön dönti el, hogy szeretne készülékén elmentett cookie-kat, és könnyen ellenőrizni tudja a cookie-k mentését. A cookie-k kezelésével és ellenőrzésével kapcsolatos konkrét információért olvassa el a „A cookie-kkal kapcsolatos döntése” fejezetet.

II - Az MB Diffusion által használt cookie-k

1. A funkcionális cookie-k

Az általunk kibocsátott funkcionális cookie-k lehetővé teszik számunkra:

Ezeknek a cookie-knak a tárolási ideje 13 hónap.

2. Az elemző cookie-k

Az általunk kiadott elemző cookie-k lehetővé teszik számunkra, hogy jobban megismerjük webhelyeinket és az alkalmazásokat, és javítsuk a felhasználók útvonalát, a látogatásokról és a használatról statisztikák készítésével (látogatott rovatok és tartalmak, útvonal stb.).

Ezeknek a cookie-knak a tárolási ideje 13 hónap.

3. A célzott reklám cookie-k

Amikor ellátogat a MachineryZone webhelyre, készülékére cookie-kat helyezhetünk el, hogy felhasználói profilokat hozzon létre és az Önnek és érdeklődésének megfelelő célzott reklámtartalmat nyújthassunk webhelyünkön, ahogyan azt az Adatvédelmi irányelveinkben leírtuk.

A célzott reklám cookie-kat használják továbbá:

Célzott reklámozási cookie-jaink élettartama 60 nap.

III - Partnereink cookies-jai

Az Ön beleegyezésével partnereink cookie-kat helyezhetnek el böngészőjén, a feldolgozásért felelős minőségükben. Ekkor harmadik fél cookie-jairól van szó.

Ez az eset:

Az MB Diffusion nem kezeli ezeknek a partner vállalatoknak a cookie-jait, nem ellenőrzi és nem felelős ezekért a cookie-kért, és az általuk gyűjtött adatokért. E tekintetben azt javasoljuk, hogy olvassa el a cookie-khoz kapcsoló partnerek saját irányelveit.

Megtekintheti ezeknek a partnereknek a listáját és ellenőrizheti a cookie-k elhelyezését a böngészőjén, ha ide kattint.

IV - A cookie-kkal kapcsolatos döntése

Bármikor megadhatja vagy módosíthatja a cookie-kra vonatkozó kívánságait, az alábbiakban leírt módon:

További hasznos források

Ha többet szeretne megtudni a cookie-król és a választási lehetőségekről, olvassa el az alábbi forrásokat:

Kérjük, ha a webhelyünkön és/vagy a célzott hirdetéseken elhelyezett cookie-kkal kapcsolatban kérdései vagy kérései vannak, forduljon hozzánk ezt a hivatkozást követve: lien.